Mulle on luvattu kultaa, jos maasta sen kaivan ja harjun lavalta
kuulen kaukana siintävän, maan. Jossain on lepo jälkeen kaiken
vaivan mut grillikeitaan takaa löysin taivaan.

Kun tämä postaus julkaistaan istun lentokoneessa matkalla Los Angelesiin. Losi on toiminut jo useamman kerran pienenä hengähdys- ja lepopaikkana arjen kiireiden ja suorittamisen keskellä. Olo Losissa ei ole kuitenkaan pelkkää lepoa, vaan kaupunki symboloi minulle myös voimaa, itsensä kehittämistä, heittäytymistä, hulluttelua, hyvinvointia, luovuutta, huvittavaakin pinnallisuuden ja henkisyyden tasapainoa sekä sitä, että jokaisella on lupa tavoitella omaa amerikkalaista unelmaansa ilman, että joku ajattelee ”mikä tuokin luulee olevansa”. Losissa kaikki ovat ja tai haluavat yrittäjiksi, näyttelijöiksi, muusikoiksi tai oman elämänsä herroiksi. Unelmia ei pelätä sanoa ääneen, ihmiset haluavat verkostoitua ja ovat ystävällisiä. Joidenkin mielestä se on pinnallista, teennäistä, petollista ja uuvuttavaa. Uuvun kuitenkin mielummin näennäiseenkin positiivisuuteen, sparraamiseen ja verkostoitumiseen, kuin liialliseen pessimistisyyteen, suorittamiseen ja latistamiseen. Minä olen kuitenkin siinä elämäntilanteessa tällä hetkellä, että en kaipaa elämääni pysyvyyttä, vaan positiivisuutta, erilaisia elämäntarinoita, inspiraatiota, lepoa ja sitä, että joku boostaa eteenpäin hulluimpiakin ideoita. Jossakin toisessa elämänvaiheessa voin todennäköisesti alkaa kaivata pysyvyyttä ja juuria eri tavalla ja saatan hymyillen pudistella päätäni tämän hetken visioille ja unelmilleni. Toki Yhdysvaltojen politiikassa, työelämässä ja lainsäädännössä on myös paljon asioita, joita en allekirjoita tai mitkä ovat mielestäni Suomessa paremmin, mutta ne ovat toisen tekstin aihe.

Sä oot mun kohtalo kun ei oo muitakaan. Nyt ei vaan viestit riitä mä kaipaan toimintaa.

Tässä elämäntilanteessa ilman kumppania, perhettä, lapsia tai työnantajaa olen vastuussa vain itselleni, eikä minun tarvitse miettiä päätöksiä toisten ihmisten kannalta. Se, että minulla ei ole kumppania tai työyhteisöä tarkoittaa, että olen enemmän yksin kuin ikinä, mutta sen jälkeen kun olen oppinut tuntemaan itseni uudelleen ja viihtymään omassa seurassani, en silti koe itseäni yksinäiseksi. Yksinäisempi olin parisuhteessa, joka ei toiminut. En halua myöskään tässä tilanteessa perustaa perhettä, sillä haluan käyttää ajan ja energian nyt itseeni tutustumiseen ja itseni ammatilliseen kehittämiseen. Minulla on kuitenkin yksi rakkaus: Los Angeles. Se saa minut joka päivä hymyilemään paikallisten podcastejen, Youtube -videoiden, kirjojen ja blogien kautta. Vaikka olen yrittänyt tuoda Suomen kotiini Losin sisustuksen ja arkeni suunnittelun kautta kaukosuhteessa oleminen Los Angelesin kanssa on kuitenkin raastavaa tunteiden tekohengitystä ja kaipaan toimintaa.

Mä synnyin siellä missä tytöt ei soita kitaraa missä ajatukset täytyy liittää jonkun agendaan. Lähdetään saunan taakse käymään.

Lapsuuteni ja teini-iän asuin Kangasalla, täysi-ikäistymisen jälkeen useamman vuoden Tampereella ja viimeiset kaksi ja puoli vuotta Pirkkalassa.  Eli olen elänyt aina Pirkanmaan alueella suhteellisen pienillä paikkakunnilla. Jokainen pienemällä paikkakunnalla asunut tietää pienien paikkakuntien kirouksen. Sen, joka sanelee että tytöt ei soita kitaraa ja sen, missä ajatukset täytyy liittää jonkun agendaan, vaikka ne olisivat kuinka omien arvojen vastaisia. Ja jos ne jättää liittämättä, niin saunan takana on aina tilaa.

On Pohjantähti niin pieni kun kattelee jäältä ja vaikka rakensin aidan, nään silti naapurin, pään.

Pikkukaupunkien kirouksen lisäksi, pikkukaupungeissa on myös siunaus: yhteisöllisyys. Varsinkin Pirkkalaan olen rakastunut ja olen löytänyt sieltä kodin ja monia yhteisöjä, johon kuulun. Olen saanut kaikenlaisista eri taustaisista ja ikäisistä ihmisistä uusia tuttavuuksia ja ystäviä. Olen saanut tukea, apua ja rohkaisua, joita ilman moni unelma olisi jäänyt toteutumatta.

Olen kiitollinen kaikille vanhoille oppilailleni, heidän huoltajille ja työparilleni, että sain tehdä kolme lukuvuotta työtä, joka opetti paljon välittämisestä, kunnioituksesta, heittäytymisestä ja siitä, että kaikki hyvä tulee tavalla tai toisella takaisin.

Olen kiitollinen äänestäjilleni ja niille ryhmäläisille, jotka ovat tukeneet minua politiikassa ja joita ilman unelmani kunnanvaltuutetun ja kunnanhallituksen jäsenen luottamustoimista ei olisi toteutunut.

Kiitos myös niille ihmisille yli puoluerajojen, johon olen saanut politiikan kautta tutustua, imeä oppia ja tuntea oloni aina tervetulleeksi, vaikka olen ollut iältäni nuori ja poliitikassa uusi.

Olen kiitollinen naapureilleni yhteisöllisessä, persoonallisessa ja joskus hullunkurisessakin taloyhtössä, jossa olemme auttaneet toinen toisiamme. Kiitos avusta koirien ja käytännön asioiden kanssa.

Olen kiitollinen maailman parhaille asiakkaille, joiden takia rakastan työtä mitä teen. Ja Pirkkalan HEI:lle, josta olen saanut vaivattomasti tilat harjoittaa yrittäjyyttäni. Kiitos Kim.

Olen kiitollinen kaikille tuttavuuksille, ystäville ja lähipiirille.

Vie minut jonnekkin lähelle täältä tuu kuorimaan kermat mun kakun päältä.

Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu, että olen niin monessa mukana, että haluan keskittyä seuraavaan askeleeseeni rauhassa. Tahdon keskittyä yhteen projektiin kunnolla ja kuoria kermat pois oman kakun päältä, niin että sisältä paljastuu jotain syvempää. Kaipaan rentoutta, jonka tiedän synnyttävän luovuutta ja ideoita erilailla, kuin pakon, suorittamisen ja monen asian samanaikaisen hoitamisen.

Sä oot mun ainoa kun ei oo toistakaan. Nyt ei vaan haaveet riitä mä kaipaan toimintaa.

Tämä on kuitenkin meidän ainoa elämä, jota elämme. Tänne synnytään yksin ja täältä lähdetään yksin ja siksi haluan ensimmäistä kertaa elämässäni miettiä, mitä itse haluan elämältä ja ennenkaikkea mikä tekee minut tässä hetkessä onnelliseksi. En sitä mitä muut minulta odottavat tai luulen heidän minulta odottavan. Olen tehnyt monia aarrekarttoja ja manifestoinut unelmia todeksi, mutta lopulta niiden toteuttamisen edessä on ollut ”sitku”. ”Sitku mulla on sen ja sen verran rahaa”, ”sitku mulla on puoliso, jonka kanssa toiveen voi toteuttaa”, ”sitku mulla on sitä ja tätä ja tota”. Nyt minulla ei ole noista mitään, mutta olen valmiimpi toimintaan, kuin ikinä.

Mä synnyin siellä missä tytöt ei soita kitaraa missä ajatukset täytyy liittää jonkun agendaan. Lähdetään saunan taakse käymään.

Mä synnyin siellä missä tytöt ei soita kitaraa missä ajatukset täytyy liittää jonkun agendaan. Lähdetään saunan taakse käymään.

Mä synnyin siellä missä tytöt ei soita kitaraa missä ajatukset täytyy liittää jonkun agendaan. Lähdetään saunan taakse käymään.

Olen alkuvuoden hiljaisuudessa hoitanut byrokratiaa ja käytännön asioita, selvittänyt lakipykäliä, myynyt lähes kaiken omaisuuteni ja tyhjentänyt asuntoani (kyllä, mm. sen takia, olohuoneessani ei ole enää yhtään huonekalua :D) ja nyt olen matkalla Los Angelesiin hoitamaan paikanpäälle käytännön- ja asuntoasioita maaliskuun ajaksi.

Varsinainen muutto Suomesta Los Angelesiin tapahtuu kuitenkin lokakuussa 2018 Nordic Fitness Expojen ja Arnold Classic Europen jälkeen, jonne olen luvannut fitnessvalmennettavani koutsata. Kaikki henkilökohtaiset valmennus-asiakassuhteeni jatkuvat lokakuulle Suomessa ja sen jälkeen asiakkaan halutessa myös etävalmennuksena Yhdysvalloista käsin.

Koska luottamustehtäväni kunnanvaltuustossa kestävät vuoteen 2021 tulen jäämään tauolle valtuustosta ja valtuustopaikkaani tulee hoitamaan varavaltuutettu.  Laitan omistusasuntoni vuokralle ja etsin asuntoon vuokralaista lokakuusta alkaen. Kaikki kolme koiraani lentävät mukanani Kaliforniaan syksyllä, mutta koiria lukuunottamatta tulen lähtemään tälle matkalle yksin.

Pelkään, että menetän ne hienot asiat Suomesta, joita olen täällä ollessani saanut ja minulta jää moni tilaisuus käyttämättä lähtöni takia. Vaikka menetän monia kokemuksia  tiedän kuitenkin, että moni asia jää kokematta, jos en nyt lähde.

On vihdoin aika keskittyä omaan hyvinvointiin, lepoon, itseni kehittämiseen ja uuteen yritykseeni, niin että toivottavasti voin myöhemmin jakaa itsestäni myös jotakin uutta muille.  Nämä ovat ne asiat, joita haluan tässä vaiheessa julkisesti kertoa ja muiden asioiden aika on myöhemmin.

Let the honeymoon with myself begin!

XXX

Jasmi

Lainaukset Vesalan kappaleesta Tytöt ei soita kitaraa