Kun olet niin kipeä, että sun aivot ei pysty tuottamaan järkeviä lauseita niin mitä voit silloin kirjoittaa:
-listoja
-runoja (mitä kipeämpi oot niin sen huonompia eli parempia)
-listoja

Los Angelesin tarjoamia opetuksia:
-Mekko ja korkkarit eivät ole koiranetsintävaatetus Kalifornian yössä, jossa lämmintä on alle 15 astetta (olet pukeutunut kevyeen mekkoon ja korkokenkiin, koska olet matkalla katsomaan musikaalia. Kesken ajomatkan saatte puhelimeen viestin, että juuri ystäväsi kotoa adoptoitu rescue-koira on karannut kotoa ja koska se ei tottele kuin sua ja sun ystävääsi niin heitätte 60 dollaria taivaan tuuliin ja lähdette musikaalivaatteissa metsästämään koiraa Pasadenan yöhön).
-Surffitunnin jälkeen ei kannata jäädä märissä bikineissä ja hiuksissa ihmettelemään Whole Foods marketin hyvin ilmastoituja kombucha-osastoja

Miksi kuitenkin kannattaa tulla kipeäksi
-18 tunnin etsinnän jälkeen koira löytyy läheltä asuntoa lonkasta loukkaantuneena. Sitä ennen olet saanut musikaalin sijasta private shown, jossa nainen jolta koira on karannut, ojentaa sulle ja sun kaverille rukousnauhan käteen, avaa minialttarinsa, sytyttää kynttilät, tarjoaa sieniteetä ja alkaa soittaa äänimaljoja ja laulaa mantraa, jotta koira löytäisi takaisin kotiin (ei vaivaudu kuitenkaan lähtemään ulos etsimään). Oot aikaerosta niin väsynyt, että nukahdat kesken mantran laulamisen.
-Kombucha on hyvää ja surffaus kivaa

Mistä tietää että on tullut mummoksi?
-Käytät illat katsellen mielummin sohvalla leffoja ja tv-sarjoja, kun osallistut niihin bileisiin johon sut kutsutaan
-Olet salaa kiitollinen siitä, että sairastuit sillä sairastuminen on hyvä syy kieltäytyä kaikista menoista ja ihmisten tapaamisesta. Olet mielummin koirien ja kissojen seurassa puutarhassa tai sisällä ja mietit mikä oikeesti tekee sut onnelliseksi.
-Kun asuntoon saapuu parikymppinen lontoolaistyttö airbnb-majoitukseen ja kertoo huolestuneena siitä kuinka halusi mennä vain katsomaan tarjontaa lailliseen pilvikauppaan ja siitä kuinka hänen henkilötiedot kerättiin liikkeessä. Nyt hän miettii menettääkö hän paikkansa lontoolaisessa yliopistossa ja matkustuslupansa. Lohdutat häntä äidillisesti ja mietit milloin nykyajan nuorista tuli näin kunnollisia. Toista se oli sinun nuoruudessasi. Ja taas olet onnellinen ettet elä sitä nuoruutta, vaan saat mennä koirien kanssa nukkumaan sänkyyn.

Mistä tietää että on vielä nuori?
-Kun museossa sulle tarjotaan nuorten/opiskelijoiden lippua ja saat sanoo, että otan ton opettaja-lipun (ja molemmissa on sama alennus, jes)  -Sun matkakuvat koostuu edelleen vain eläinten kuvista kuten lapsena   -Ei tuu nyt ihan heti muuta mieleen, kun olo tuntuu niin raihnaiselta sairastamisen takia

Mitä Los Angelesissa tulee kokea?
-Haikkaus eli vaellus johonkin läheiselle luontoalueelle
-Musikaali, standup -show, konsertti klubilla tai teehetki japanilaistyylisessä puutarhassa
-Pyörän, skeittilaudan, potkulaudan tai surffilaudan vuokraaminen Venice Bulevardilta. Mutta vain päiväksi, sillä pää hajoaa jos joutuu useampana päivänä katsomaan Venice Bulevardin levotonta meininkiä.

Mitä Los Angelesissa ei missään nimessä tule kokea?
-Hollywoodin Walk Of Famea. Paitsi jos haluaa maksaa 5 dollaria siitä, että Jack Sparrow tulee väkisin työntämään kielensä sun kurkkuun ja tuntea pahaa mieltä niiden kaikkien kodittomien vuoksi, jota yritetään siivota katukuvasta pois
-Ennustajaa Venice Beach bulevardilla. Uskon ennustajiin ja ennustuksiin (tästä saisi oman postauksensa!), mutta en usko Venice Beachin rantakadun ennustajiin. Jos Jeesuksen aikana raha kirstuun kilahti ja sielu taivaaseen vilahti, niin Venicen rantaennustajilla ei ehdi edes raha kirstuun vilahtaa, kun ennustaja jointtikaupoille vilahtaa.
-Pelastaa kaksi vuotta sitten rescue-kissaa West Hollywoodista ja laittaa sitä sun nimiisi eläinlääkärissä. Joka kerta kun palaat kissan luo sulle tulee sellainen olo, että sun pitäis lennättää se Suomeen, vaikka sillä on paremmat olot nykyisessä kodissa kun sun pienessä kämpässä ja puutarhattomassa kahden koiran kanssa. Ja se 15 tunnin lento vaihtoineen.

Milloin on hyvä hetki tehdä listoja
-Kun kaipaat ajatuksiin ja elämään selkeyttä
-Haluat päästä kirjoittamiseen kiinni, mutta isot tekstit tuntuvat työläiltä, aloittaminen vaikealta tai olet liian itsekriittinen
-Nyt

XXX
Jasmi